Bij welke 2e, 3e, 4e ….. reorganisatie werk jij? En bevalt het?

De titel van dit stuk is gebaseerd op een cartoon in de Volkskrant – 2 mannen komen elkaar op straat tegen, vraagt de ene man aan de andere: “bij welke reorganisatie werk jij?” –

En het klopt. Er is bijna geen organisatie die niet aan het reorganiseren is.
En er wordt dan ook veel over geschreven, conferenties belegd, trainingen aangeboden,boeken geschreven…
Allemaal aandacht voor het thema Veranderen: Verandermanagement, Managen van transities, Van weerstand naar veranderbereidheid etc.
En het is ook nodig dat hier veel aandacht voor is. Zeker ook wanneer uit onderzoek blijkt dat het aantal echt succesvolle reorganisaties gering is. En natuurlijk is het belangrijk dat er met een verandertraject ook resultaten worden geboekt.

Maar, wat minstens zo belangrijk is dat er aandacht is voor jou als medewerker, die maar weer moeten zien te overleven in het zoveelste verandertraject.

En dan zijn er velen met jou die het wel gehad hebben met al dat gedoe op het werk. Collega’s én jijzelf die daardoor gelaten zijn of juist opstandig. En, je gaat dan niet meer met plezier naar je werk. Tegelijkertijd is dat heel dubbel. Je denkt, ik geloof het allemaal wel, maar je maakt je ook zorgen over de impact van al die veranderingen. Want je wilt wél goede kwaliteit leveren en aandacht hebben voor je klanten. Maar het is moeilijk voor je om die spiraal te doorbreken. Misschien heb je daar ook te weinig energie meer voor.

Hoe kan je weer in je energie komen? Hoe leer je accepteren wat toch niet meer terug te draaien is? Hoe kan je je energie béter gebruiken om invloed te hebben op processen die nu niet meer goed verlopen?

Op al die vragen krijg je antwoord in de workshop: 

        Veranderingen & Ik op 26 januari 2018.

Benieuwd? Kijk dan op http://www.emo-ratio.nl/veranderen-ik/